logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako rasporediti vrijeme i kako se organizirati

24/02/2012

Često imamo osjećaj da nemamo dovoljno vremena za sve što smo htjeli napraviti u danu. Kako rasporediti vrijeme i kako se organizirati?

Često imamo osjećaj da nemamo dovoljno vremena za sve što smo htjeli napraviti u danu. Kako rasporediti vrijeme i kako se organizirati?

Razlog tome je loša organizacija, odnosno neučinkovito raspoređeno vrijeme za obavljanje zadataka u toku dana. Svaki dan trebamo određeno vrijeme potrošiti za odlazak na posao i izvršavanje radnih zadataka, te na privatne obveze npr. plaćanje računa. Također, dio vremena trebamo odvojiti i na odmor, pauzu, ručak, zabavu i sl. Kako bi s lakoćom izvršili sve što se tijekom dana traži od vas potrebno je napraviti dobru organizaciju vremena. Organizaciju vremena treba raditi ujutro, što ranije. Odmorni ćemo bolje procijeniti koliko toga stignemo obaviti. Plan organizacije je popis stvari koje trebamo odraditi. Potom ih definirajte po prioritetima, dobro razdvojite važno od hitnog, jer prioritet ne određuje hitnost već važnost. Važan savjet je, budite fleksibilni, ne morate se striktno držati plana, jer uvijek može uskočiti nešto na što niste računali. Nadalje, bitno je iz rasporeda izbaciti aktivnosti na kojima ste do sada gubili vrijeme, recimo sate provedene na društvenim mrežama ili surfanje Internetom bez cilja. Radije to vrijeme iskoristite za šetnjom u prirodi.

Ne zaboravite da slobodne aktivnosti obogaćuju i oplemenjuju emocionalno stanje naše osobnosti, stoga ne zaboravimo dio dana ostaviti za sebe.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh