logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako razgovarati sa poslodavcem

01/03/2012

Kako razgovarati sa poslodavcem
Nakon što ste pozvani na intervju od strane poslodavca, izuzetno je važno dobro se pripremiti za taj razgovor, kako bi ostavili što bolji dojam. Evo nekoliko savjeta kako razgovarati sa poslodavcem

Nakon što ste pozvani na intervju od strane poslodavca, izuzetno je važno dobro se pripremiti za taj razgovor, kako bi ostavili što bolji dojam. Evo nekoliko savjeta kako razgovarati sa poslodavcem.

Važno je prije razgovora s poslodavcem prikupiti informacije o tvrtki i radnom mjestu za koje se natječete. Budite točni – dođite na razgovor 10-15 minuta prije zakazanog termina što će vam omogućiti da spremno nastupite. Predstavite se poslodavcu i drugim prisutnima, rukujte se čvrsto ali bez pretjerivanja sa stiskom i pričekajte da vam ponude da sjednete. Vodite računa o tonu svoga glasa (ni pretiho, ni preglasno govoriti) i ˝govoru tijela˝ koji treba biti sukladan onomu što govorite. Poslodavci često traže da se u par minuta (1-2 minute) kratko predstavite zbog čega je dobro unaprijed pripremiti kraće izlaganje o sebi. Navedite podatke o obrazovanju, popis poslova koje ste obavljali, te opis nekog ranijeg posla značajnog za novo zapošljavanje, navedite isto tako i posebna znanja i vještine koje posjedujete. Dobro je ukratko navesti razlog zbog kojeg tražite posao, te što očekujete od budućeg posla.

Pitanja postavljena tijekom intervjua imaju svrhu pojasniti u kojoj ste mjeri odgovarajuća osoba za određeni posao, ali i koliko ponuđeni posao odgovara vama. Često na kraju razgovora poslodavci sami daju priliku da pitate ono što vas zanima. Pitanjima koja ćete postaviti za vrijeme ili na kraju intervjua možete otkloniti neke nejasnoće, ali i poslati poruku o važnosti koju pridajete razgovoru.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh