logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako registrirati udrugu

23/04/2012

Trebate registrirati udrugu, ali ne znate postupak kako registrirati udrugu. Odlučite li registrirati udrugu prije svega morate odabrati ime udruge.

Trebate registrirati udrugu, ali ne znate postupak kako registrirati udrugu. Odlučite li registrirati udrugu prije svega morate odabrati ime udruge.

Prilikom izbora imena potrebno je provjeriti postoji li udruga sa istim nazivom. Nakon što ste izabrali naziv udruge potrebno je izraditi statut. Nakon izrade statuta organizira se osnivačka skupština nakon čega slijedi registracija udruge u nadležnom tijelu Državne uprave.  U roku od 30 dana trebali bi dobiti rješenje o upisu udruge u Registar udruga. Ukoliko nešto nije u redu napisano ili određeni dokument nedostaje, osoba nadležna za vaš predmet će vas kontaktirati. Uz rješenje o upisu dobiti ćete ovjereni primjerak statuta i OIB broj. Nakon što ste primili rješenje o upisu, slijedeći korak je izrada pečata. Za izradu pečata potrebna vam je preslika rješenja o upisu u registar udruga i preslika stranice statuta gdje stoji opis pečata. Nakon što ste izradili pečat potrebno je poslati zahtjev Državnom zavodu za statistiku. Zahtjev s pripadajućom dokumentacijom potrebno je poslati preporučeno na adresu Državnog zavoda za statistiku u Zagreb.

Nakon što ste dobili matični broj od Zavoda za statistiku možete otvoriti poslovni račun i odabrati računovodstveni servis.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh