logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako sam organizirati putovanje

28/11/2012

Kako sam organizirati putovanje? Putovanje u vlastitom aranžmanu i organizaciji može biti puno zabavnije i zanimljivije iskustvo od agencijskih ponuda turističkih putovanja.

Kako sam organizirati putovanje? Putovanje u vlastitom aranžmanu i organizaciji može biti puno zabavnije i zanimljivije iskustvo od agencijskih ponuda turističkih putovanja. Bez obzira planirate li putovanje na kojem želite vidjeti što više povijesnih i kulturnih znamenitosti te uživati u doticaju s lokalnim stanovništvom, ili idete na godišnji odmor koji ćete provesti što mirnije ili pak planirate aktivni odmor ispunjen sportskim i drugim aktivnostima, organizacija je vrlo važna stavka.

Naime, prije no što krenete u potragu za informacijama pa i u samu organizaciju, definirajte kakvo točno putovanje želite, dobro razmotrite sve detalje i naravno odredite koliko ste novca spremni potrošiti. Iako se mnogi ne usude niti pomisliti na samostalno organiziranje putovanja, ono pak može biti pravi užitak, a k tome i financijski puno isplativije i povoljnije.
Za početak nabavite dobar vodič putovanja, posebice ako idete na neke udaljenije destinacije, koji će vam na jasan i praktičan način dati sve informacije i mjerodavne preporuke o lokaciji koju posjećujete. Tu ćete saznati sve o trenutnim društevnim prilikama i životnom standardu, klimatskim uvjetima, običajima i načinu života stanovništva, infrastukturi s detaljnim planom i voznim redom svih prijevoznih sredstava, povijesnim i kulturnim znamenitostima, smještajnim kapacitetima itd.

Osim toga, dobre savjete i preporuke možete pronaći i na forumima gdje ljudi opisuju svoja putovanja i dijele korisne informacije. Što posjetiti, u kojim restoranima jesti, gdje se dobro zabaviti, kako pronaći smještaj, kako se ponašati u stranoj sredini, savjeti za osobnu sigurnost i slične informacije mogu se pronaći na forumima. Prijevoz do željene destinacije vjerojatno je najskuplja stavka vašeg putovanja, ali zato treba unaprijed planirati i informirati se o načinima prijevoza te primjerice na vrijeme rezervirati jeftinije zrakoplovne letove.

Također se morate pobrinuti i za smještaj, a osim onog klasičnog u hotelima, hostelima i privatnim apartmanima, postoji cijeli niz alternativnih i vrlo povoljnih načina privatnog smještaja. Jedan od takvih je globalno popularni bed&breakfast smještaja, zatim sve zanimljiviji i potpuno besplatni servis razmjene kuća, stanova ili apartmana kao i couchsurfing kojemu je primarni cilj spajanje i druženje mladih širom svijeta te njihovo međusobno posjećivanje i ugošćavanje.

Već i sama organizacija vlastitog putovanja može biti užitak, a kad stignete na cilj i kad se pokažu prednosti dobro isplaniranog puta sigurno nećete zažaliti zbog uloženog truda. Za početnike preporučljivo je da prvo organiziraju manja putovanja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh