logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se izvući iz dugova

17/08/2012

Iz mjeseca u mjesec ostaju vam dugovi i nikako ih se ne možete riješiti. Kako se izvući iz dugova?

Iz mjeseca u mjesec ostaju vam dugovi i nikako ih se ne možete riješiti. Kako se izvući iz dugova?

Dobar plan je prvi korak u rješavanju tog problema. Popišite sva svoja mjesečna primanja, te nakon toga i mjesečne troškove. Kada ste to napravili izračunajte s koliko novca mjesečno raspolažete i koliko od tog novca možete ili morate izdvojiti kako biste se riješili dugova. Tom prilikom morate napraviti dobru analizu kućnog budžeta i vidjeti gdje se sve može uštedjeti. Najbolje riješenje za vraćanje duga bi bilo ako uspijete iz mjesečnih primanja izdvojiti određenu svotu novca  i na taj način kroz određeno vrijeme vratiti dug.

Ako ste se odlučili riješiti dugova korištenjem dozvoljenog minusa imajte na umu da je lako iskoristiti taj novac, ali ga je jako teško vratiti. Mjesečno ćete za taj posuđeni novac od banke morati plaćati visoku kamatu. No, ako nikako drugačije ne možete vratiti dug, osim zaduživanja na neki drugi način, raspitajte se u bankama za kratkoročne kredite, koji su uvjeti i koliko ustvari novca morate vratiti. Prije nego se odlučite za kredit ili dozvoljeni minus, svakako napravite izračun koliko što košta kako biste donijeli najbolju odluku jer si u suprotnom možete napraviti još veći dug.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh