logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se piše životopis, kako sastaviti životopis

06/10/2011

Životopis je sastavni dio svake molbe za posao. Stoga je jako važno znati kako se piše životopis, odnosno kako sastaviti životopis koji je pregledan i jednostavan.

Životopis je sastavni dio svake molbe za posao. Stoga je jako važno znati kako se piše životopis, odnosno kako sastaviti životopis koji je pregledan i jednostavan.

Ponajprije je važno da su informacije u životopisu istinite i odgovaraju za posao za koji šaljete molbu.
Informacije u životopisu treba prilagoditi zahtjevima radnog mjesta za koje šaljete molbu. Odmah na početku navedite podatke o obrazovanju i radnom iskustvu, i to kronološki. Zatim navedite neke vještine, znanja i radne uspjehe koji odgovaraju zahtjevima tog radnog mjesta. Životopis ne smije biti duži od jedne do maksimalno dvije stranice.

Vodite računa o stilu pisanja, gramatičkoj ispravnost i stilskoj jasnoći. Rečenice trebaju biti logične i kratke, izbjegavajte pisanje zamjenica ja i moj, te izbjegavajte ponavljanja. Izuzetno je važno napisati dobar životopis jer je to prvi kontakt s poslodavcem i na temelju kojeg se vrši i prva selekcija.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh