logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se plaća honorarni posao

28/06/2013

Kako se plaća honorarni posao? Povremeni, honorarni poslovi najčešće se isplaćuju putem Ugovora o djelu, a kojim se plaća konkretni obavljeni posao.

Kako se plaća honorarni posao? Povremeni, honorarni poslovi najčešće se isplaćuju putem Ugovora o djelu, a kojim se plaća konkretni obavljeni posao.

Rješenje za naplatu za obavljen posao jest Ugovor o djelu, ali ako djelatnost i posao koji obavite spada u autorsko djelo, onda s tvrtkom naručiteljem sklapate Ugovor o autorskom djelu.

U slučaju da se posao koji obavljate honorarno za tvrtku može smatrati autorskim djelom, najbolje rješenje je potpisivanje Ugovora o autorskom djelu.
Prilikom potpisivanja Ugovora se dogovara bruto ili neto iznos honorara. Kod Ugovora o autorskom djelu, ne plaćaju se doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a priznaje se 30 posto troškova, pa je osnovica za obračun poreza i prireza na porez na dohodak u stvari 70 posto bruto ugovorenog iznosa.
Porez na dohodak se plaća 25 posto na osnovicu, dok prirez ovisi o prebivalištu fizičke osobe koja obavlja posao, za Zagreb je to primjerice 18 posto.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh