logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se snaći na aerodromu

17/12/2012

Kako se snaći na aerodromu nekima je noćna mora, dok onima iskusnijim putnicima i zaljubljenicima u putovanja aerodromi su samo dio rutine putovanja.

Kako se snaći na aerodromu nekima je noćna mora, dok onima iskusnijim putnicima i zaljubljenicima u putovanja aerodromi su samo dio rutine putovanja. No, mnogima aerodromi predstavljaju poseban izazov od kojih ih hvata strah i panika, posebno ako na putovanje moraju sami, ako rijetko putuju te ne poznaju jezik i zemlju u koju putuju.

Snalaženje na domaćim aerodromima olakšano je njihovom veličinom i jednostavnošću sadrđaja koja se ne može mjeriti s grandioznim svjetskim aerodromima, a koji funkcioniraju gotovo kao mali gradovi.
Naime, osim osnovne funkcije kojoj služe na aerodromima se mogu naći brojni uslužni objekti, restorani, café-i, hoteli, trgovine, butici, dječje igraonice, kapelice, kino centri, fitness i wellness centri, muzeji, casina, pa čak i na nekima golf teren I botanički vrt. Mnogi aerodromi imaju interni sustav prijevoza putnika s jednog terminal na drugi, brojne info pulteve te sadržaje koje služe avionskom prijevozu putnika.

Kako biste se što lakše snašli na putovanju koje uključuje zrakoplovni let donosimo vam nekoliko smjernica koje će vam pomoći da prebrodite sve zamke i labirinte tih “strašnih” aerodroma.
Prije svega potrebno je na aerodrome doći najmanje dva sata prije polijetanja kako biste na vrijeme prijavili let, obavili sigurnosne procedure, carinsku kontrolu te stigli na terminal za ukrcavanje. Svi aerodrome su iscrpno opskrbljeni putokazima i koncentriranom i smirenom putniku teško je ne pronaći pravi put.

No, ako vas već od same pomisli na aerodrome hvata panika, najbolje je nekoliko dana prije putovanja na internetu proučiti aerodrom s kojeg putujete i definirati rutu koja će vas dovesti do cilj tj. ukrcavanja na željeni let. Također je vrlo važno poznavati pravila ponašanja, dozvoljenu količinu prtljage, te koliko se dodatno mora platiti ako prekoračite dozvoljenu količinu, te se informirati o predmeti i tekućinama koje nije dozovljeno unositi u avion.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh