logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako se zauzeti za sebe

16/08/2012

Novi ste na poslu i vrlo teško dolazite do izražaja u novom radnom kolektivu. Kako biste uspjeli pokazati sva svoja znanja i vještine vrlo je važno znati kako se zauzeti za sebe.

Novi ste na poslu i vrlo teško dolazite do izražaja u novom radnom kolektivu. Kako biste uspjeli pokazati sva svoja znanja i vještine vrlo je važno znati kako se zauzeti za sebe.

S obzirom da se trebate dokazivati i da ste nepoznati i kolegama i poslodavcu morate uložiti dosta truda kako biste stekli njihovo povjerenje jer to nitko neće učiniti umjesto nas. U početku osluškujte teren i pokušajte shvatiti način na koji funkcionira cijeli kolektiv, te kakav je odnos nadređenih prema zaposlenicima. Pokušajte čim više razgovarati s kolegama o poslu, kako biste se upoznali s onime što se od vas očekuje. Čim više iskoristite neformalna druženja, primjerice, odlazak na pauzu s kolegama jer tada je prilika da mnogo toga indirektno saznati. Kada ste se dovoljno uklopili u radnu okolinu tada možete početi i skretati pažnju na sebe kako bi poslodavac shvatio da ste vi pravi izbor za njega i da ćete puno dati u razvoju tvrtke. Primjerice, misao ‘ja to ne mogu’, koja će vam se često javljati, pokušajte izbjeći i pretvoriti u ‘ja to mogu ili rješenje uvijek postoji’, jer ćete na taj način smanjiti stres i kvalitetnije obaviti svoj zadatak.

Kada vas poslodavac pozove na radni sastanak iskoristite priliku i iznesite svoje mišljenje jer ćete time skrenuti pozornost na sebe. Najbolja rečenica za početak obraćanja i iznošenja vlastitog stava kolegama je ‘prema mom mišljenju ili kako ja vidim problem’. Možda nećete naći istomišljenike, ali barem ste iznijeli svoje mišljenje i stav.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh