logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako smanjiti potrošnju benzina

19/09/2011

Način kako smanjiti potrošnju goriva ovisi najviše o načinu vožnje. Postoje dva faktora koja utječu na potrošnju benzina

Način kako smanjiti potrošnju goriva ovisi najviše o načinu vožnje. Postoje dva faktora koja utječu na potrošnju benzina. Prvi je motor automobila i tu ne možete ništa učiniti kako biste smanjili potrošnju benzina, a na drugom je mjestu način vožnje.

Agresivna vožnja povećat će potrošnju benzina, izbjegavajte startanje automobila i vožnju s visokim obrtajima. Kada se vozite na ravnom gledajte da vam je mjenjač uvijek u što većem stupnju prijenosa jer time dolazite do veće brzine s manjim brojem okretaja motora.

Vozite se sa zatvorenim prozorima jer otvoreni prozori tijekom vožnje narušavaju aerodinamičnost vozila i time povećavaju veći otpor zraka što dovodi do veće potrošnje benzina.
I na kraju održavajte ekonomičnu brzinu vozila, ne ubrzavajte naglo i gas dodajte lagano, a pritom pratite obrtaje motora.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh