logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako smanjiti potrošnju električne energije

29/09/2014

Smanjite potrošnju električne energije svakodnevnom provjerom svih električnih aparata koje koristiti u svojem kućanstvu.

Električna energija svuda je oko nas i život je nezamisliv bez nje. Kuda god se okrenemo sve radi pomoću električne energije, koristimo je za obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova, za pripremu i čuvanje namirnica (hladnjaci, zamrzivači, mikrovalne pečnice, mikseri), zatim za zabavu (radio, TV uređaji, informatička oprema), grijanje, hlađenje, pripremu i potrošnju tople vode i sve ostalo.

Svakodnevno se povečava potrošnja električne energije na globalnoj razini i predviđa se da bi se ona kroz 20-tak godina mogla povečati za čak 50%. Svatko je odgovoran za emisliju 6 tona stakleničkih plinova u godini dana, a kako bi to smanjili, uz to i uštedjeli, potrebno je smanjiti i samu potrošnju električne energije.
Vodite računa o štednji koristeći bilo koji električni aparat, na primjer : nakon korištenja svaki uređaj ugasite, nije dovoljno samo pritisnuti prekidač, več ga iskopčajte iz struje, hladnjak odmaknite 10 cm od zida kako se nebi pregrijavao, pečnica za kuhanje neka ima mogućnost kuhanja na plin koji je ekološki prihvatljiviji energent, gasite svjetla u prostorijama gdje ne boravite, koristiti jednu jaču žarulju u prostoriji gdje vam je to potrebno, pazite na slavine, ukoliko primjetite da iz neke kaplje voda odmah sanirajte taj kvar.

Ovo su samo neki od načina kako možete smanjiti potrošnju električne energije, svakodnevno se trudite i usredotočite se na ono što radite, kako bi to izveli što lakše, brže i pri tom uštedjeli.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh