logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako smanjiti račun za struju

07/11/2011

Račun za struju može se značajno smanjiti, a dovoljno je samo promijeniti neke životne navike. Jedan od načina kako smanjiti račun za struju je da obavezno gasite svjetla u prostorijama u kojima ne boravite.

Račun za struju može se značajno smanjiti, a dovoljno je samo promijeniti neke životne navike. Jedan od načina kako smanjiti račun za struju je da obavezno gasite svjetla u prostorijama u kojima ne boravite.

Sjetite se samo koliko puta ostavite svjetlo u nekoj prostoriji, a da nitko u njoj ne boravi. Ako ćete svaki put ugasiti svjetlo kad izlazite iz prostorije i čim više koristiti danje svjetlo vaš račun za struju bit će sigurno sve niži. Osim toga vrlo je važno da ne ostavljate aparate uključene u struju kada ih ne koristite jer unatoč tome što ih ne koristite struja se troši. Ištekajte iz struje i punjač za mobitel kada ga ne koristite.

Ne zaboravite da postoji jeftinija i skuplja tarifa, pa prema tome kada je jeftinija tarifa struje uključite perilice, peglajte…
Kad kupujete novu perilicu, hladnjak i bilo koji drugi uređaj neka vam osnovni kriterij bude energetska učinkovitost (A ili A+ razred).
Što se tiče računala važno je napomenuti da „Screen saver“ ne štedi energiju već samo ekran, također gasite monitor kad vam nije potreban jer on troši više od pola energije cijelog sustava računala. Ukoliko ćete se držati ovih savjeta vaš račun za struju sigurno će biti niži.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh