logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako upravljati novcem i kućni budžet

27/10/2011

Vrlo je važno znati kako upravljati novcem jer ponekad nije problem u tome da novca nema, već da se ne zna s njim upravljati. Kako bi uvijek vaš kućni budžet bio u plusu morate se znati organizirati.

Vrlo je važno znati kako upravljati novcem jer ponekad nije problem u tome da novca nema, već da se ne zna s njim upravljati. Kako bi uvijek vaš kućni budžet bio u plusu morate se znati organizirati.

Stoga prije svega napravite kućni troškovnik, odnosno tablicu kućnog budžeta u kojoj ćete popisati sva svoja primanja i troškove. Nakon toga imat ćete pravi uvid u vaše financijsko stanje. I to će vam pomoći da napravite dobar plan, odnosno proračun koji će odgovarati vašim potrebama. Dakle, najprije to napravite s redovnim primanjima, a kasnije uzmite u obzir i zaradu sa strane. Kada to napravite možete i procijeniti koliko vam se isplate neki posebni honorarni poslovi, oduzimaju li vam previše vremena, a slabo su plaćeni.

Ukoliko ste u situaciji da morate posuđivati novac, dobro pazite od koga ćete posuditi.
Odgovoran odnos prema novcu jedan je od osnovnih preduvjeta da novac služi vama, a ne vi novcu jer stalna utrka za novcem vodi do velikog stresa i nezadovoljstva.

Izbjegavajte sve vrste kreditnih kartica, plaćajte gotovinom jer tada imate realan odnos prema tome koliko ste potrošili. No, uvijek morate biti spremni na neočekivane troškove, a ako nešto uspijete uštedjeti onda nastojte to pametno i uložiti.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh