logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako uštedjeti od plaće

10/01/2012

Dobar plan je jedino rješenje kako uštedjeti od plaće. Uzmite rokovnik i napravite tablicu svih mjesečnih prihoda i rashoda.

Dobar plan je jedino rješenje kako uštedjeti od plaće. Uzmite rokovnik i napravite tablicu svih mjesečnih prihoda i rashoda.

Vodite računa o tome da odvojite novac za režije, ratu kredita, hranu, automobil i eventualne izvanredne mjesečne troškove. Preostali dio novca koji niste rasporedili ostavite na štednji, na posebnom računu. Procijenite li da su vam troškovi preveliki, pronađite načine da ih smanjite. Značajno se može uštedjeti na režijama i bez puno odricanja smanjiti troškove. Riješite se kreditnih kartica i sve plaćajte gotovinom jer ćete jedino na taj način biti svjesni koliko trošite. Reducirajte potrošnju na telefonima, koristite jedan mobitel i prilagodite tarifu na mobitelu svojoj potrošnji. Odlazak u kupovinu neka bude ciljan, kupujte isključivo prema popisu koji ste napravili. Kupujte veća pakiranja umjesto manjih, te one proizvode koje su na akciji.

Ukoliko ste preko dana na poslu, isključite iz struje sve uređaje, a na kraju mjeseca vidjet ćete znatnu promjenu u budžetu. Ne bacajte boce, već ih zamijenite za novac. I na kraju ne idite svugdje automobilom, kad god je moguće prošećite se umjesto da palite automobil.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh