logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako voditi kućni budžet i kako se kontrolirati

11/08/2011

Tablica za vođenje kućnog budžeta najbolji je način kako se kontrolirati u svojim troškovima i time ćete naučiti kako voditi kućni budžet.

Tablica za vođenje kućnog budžeta najbolji je način kako se kontrolirati u svojim troškovima i time ćete naučiti kako voditi kućni budžet.

Za početak napravite tablicu za vođenje kućnog budžeta kroz mjesec i zapisujte sve troškove koje kroz mjesec imate, pa i one najmanje. Dakle, svaki put kada i 100 kuna negdje potrošite zapišite. Pri tome posebnu pažnju obratiti na trošenje karticama. Ne zaboravite i to su novci koji vam odlaze s računa. Prvi mjesec kada krenete s vođenjem kućnog budžeta imat ćete uvid na sve troškove koje kroz mjesec imate, i one potrebne i nepotrebne. Na kraju mjeseca zbrojite sve svoje rashode i usporedite ih s prihodima. Kada vidite kolika je razlika znat ćete koliko novca možete uštedjeti.

No, dobro proučite tablicu i pogledajte koji su vam troškovi bili doista nepotrebni i njih možete izbaciti sljedeći mjesec. Kada izračunate kolika vam je mjesečna ušteda taj novac prebacite na neki drugi račun kako ne biste došli u iskušenje nepotrebnog troška. Vrlo je važno da pratite što se kroz mjesec događa s vašim budžetom i na taj način možete i regulirati svoju potrošnju.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh