logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako voditi poslovni razgovor

17/12/2012

Poslovni razgovor jedan je od ključnih načina uspješnog poslovanja kako unutar tvrtke tako i u komunikaciji i suradnji s klijentima i poslovnim partnerima. Vrlo je važno znati kako voditi poslovni razgovor.

Poslovni razgovor jedan je od ključnih načina uspješnog poslovanja kako unutar tvrtke tako i u komunikaciji i suradnji s klijentima i poslovnim partnerima. Vrlo je važno znati kako voditi poslovni razgovor.

U poslovnom razgovoru mogu sudjelovati dvije ravnopravne osobe ili više osoba iz istog kolektiva ili pak može se raditi o sklapanju nekog poslovnog projekta u kojem sudjeluju osobe iz različitih tvrtki. No, kako god bilo za poslovni razgovor nužno je se dobro pripremiti, bez obzira sudjelujete li samo u razgovoru ili ste zaduženi za njegovo vođenje. Dobra priprema čini pola uspjeha pa je potrebno definirati ciljeve. Prije samog sastanka pokušajte odgovoriti na neka pitanja. Što želim postići na tom razgovoru? Što točno želim saznati ili koje poslovne zadatke želim podijeliti? Kakav utisak želim ostaviti? Samo ako ste i sami načisto s tim pitanjima možete računati na uspjeh u poslovnom razgovoru. 

 U dobro pripremljen poslovni razgovor ubraja se i kvalitetno osmišljena strategija. Osoba koja vodi poslovni razgovor osim dobre pripremljenosti, trebala bi na zanimljiv način prezentirati ostalim sudionicima ideje, ciljeve i zadatke te ne držati monolog nego u razgovor uključiti sve sudionike. Priprema poslovnog razgovora uključuje određivanje teme i cilja sastanka, dnevnog reda koji bi trebao sadržavati i vremenski prostor za raspravu i pojašnjenja. Dobar voditelj poslovnog sastanka znat će i potaknuti raspravu jer najbolje ideje nastaju upravo na taj način pa je iznimno važno dobiti povratnu informaciju od sudionika poslovnog sastanka.

Na kraju sastanka potrebno je još jedanput naglasiti najvažnije zaključke do kojih se došlo te ako je riječ o radnim zadacima potrebno je jasno istaknuti do kojeg roka se moraju odraditi.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh