logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako voziti ekonomično

24/05/2013

Ekonomična vožnja je ona kojom vlastitim vozačkim navikama i stilom vožnje uspijevate uštedjeti na gorivu. Kako voziti ekonomično?

Ekonomična vožnja je ona kojom vlastitim vozačkim navikama  i stilom vožnje uspijevate uštedjeti na gorivu. Kako voziti ekonomično?

Stil vožnje jedna je od bitnih stavki kada se regulira potrošnja goriva, pojedini stilovi vožbnje mogu smanjiti potrošnju za 20 do 30 posto.  Ekonomična vožnja ujedno je i ekološka jer utječe na očuvanje prirode, jer se smanjuje emisija CO2, a povećava i sigurnost u prometu.

Jedan od glavnih savjeta ekonomične vožnje je pažljivo s papučicom za gas tj. treba zapamtiti da je vožnja bez naglih ubrzanja i kočenja najekonomičnija. Kako biste izbjegli nepotrebna ubrzanja i kočenja važno je biti koncentriran na vožnju i pratiti cestu te tako na vrijeme izbjegli neke opasnosti na cesti. Što je veća težina automobila to je veća potrošnja goriva pa se riješite nepotrebnog tereta koje nosite u prtljažniku i skinite krovne nosače ukoliko ih ne koristite.

Gume moraju biti optimalno napumpane jer one slabo napumpane povećavaju otpor i smanjuju uštede. Brza i iznenadna uključivanja u promet i naglo ubrzavanje troši više goriva, a sustav hlađenja treba koristiti samo kad je doista potrebno. Također, otvaranje prozora povećava otpor zraka i potrošnju goriva. Koristite kvalitetno ulje i redovno servisirajte svoj automobil.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh