logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako vratiti dugove

03/01/2012

Dugovi se samo nakupljaju, a nikako da se počnu smanjivati. Odgovor na to kako vratiti dugove je da konačno preuzmete financije u svoje ruke i spriječite nepotrebno trošenje novca.

Dugovi se samo nakupljaju, a nikako da se počnu smanjivati. Odgovor na to kako vratiti dugove je da konačno preuzmete financije u svoje ruke i spriječite nepotrebno trošenje novca.

Najprije postanite svjesni činjenice da ne smijete trošiti više nego što zarađujete. Ulaženje u sve veći i veći dozvoljeni minus iz mjeseca u mjesec, kupovina na odgodu ili pak posuđivanje novca od poznanika mora jednom prestati. Zbrojite sve prihode u kućanstvu, napravite analizu troškova i saznajte s koliko točno novca mjesečno raspolažete. Pritom napravite analizu koje sve troškove možete smanjiti i gdje sve možete uštedjeti.

Počnite od onih svakodnevnih stvari na koje niti ne obraćate pažnju, a na koje odlazi dosta novca. Primjerice, razmislite jesu li vam potrebna dva mobitela ili jedan, i koliko mjesečno iznose vaši telefonski računi. Osim na telefonu možete uštedjeti i na potrošnji struje, isključujte iz struje sve uređaje kada ne rade i gasite svjetla u prostorijama u kojima ne boravite. Uštedite i na benzinu, ne morate za svaki odlazak do dućana paliti automobil već gdje god možete otiđite pješke. Odlazak u kupovinu neka bude ciljan, napišite si popis što sve trebate kupiti i nemojte kupovati ništa što nije na popisu. Po mogućnosti kupujte one proizvode koji su na akcijama. I vrlo važna stvar je da sve što kupujete plaćate gotovinom, karticu ostavite kod kuće jer samo na taj način možete kontrolirati svoju potrošnju.

Kada postane svjesni vlastitih mogućnosti tek tada možete krenuti sa štednjom i polaganim vraćanjem dugova.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh