logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako započeti poslovni razgovor

28/11/2012

Trebate ići na poslovni razgovor, ali ne znate koji je najbolji način kako započeti poslovni razgovor. Poslovni razgovor treba započeti u pozitivnom duhu i uz osjećaj uzajamnog poštovanja poslovnih suradnika.

Trebate ići na poslovni razgovor, ali ne znate koji je najbolji način kako započeti poslovni razgovor. Poslovni razgovor treba započeti u pozitivnom duhu i uz osjećaj uzajamnog poštovanja poslovnih suradnika. Za uspješnost poslovnog sastanka važna je opuštena atmosfera koju je poželjno uspostaviti na samom početku sastanka.

Ukoliko sastanku prisustvuje više osoba, prvi korak čini ona osoba koja je zakazala sastanak i zadužena je za njegovo vođenje. No, ako se radi o poslovnom razgovor dvaju poslovnih suradnika onda jedan od njih, obzirom da su ravnopravni partneri, može napraviti prvi korak u tom smjeru. Ako imate dogovoren poslovni razgovor svakako se treba potruditi pripremiti jer dobra priprema čini pola uspjeha. Osim toga, pripremljenost za poslovni razgovor dat će vam sigurnost i samopouzdanje što je vrlo važno za opći dojam koji ostavljate na ostale sudionike poslovnog razgovora. Također je važno definirati ciljeve tj. što želite postići zakazanim poslovnim sastankom te se pripremiti za sadržaj razgovora, pronaći aktualne informacije o temi i po potrebi pročitati stručnu literaturu.

Kako biste na pravi način započeli poslovni sastanak razmislite o tome kako doživljavate osobu s kojom imate poslovni razgovor. Razmisliti kakav je vaš stav prema sugovorniku, jer se to može primjetiti po govoru tijela, intonaciji, izboru riječi. Najbolje bi, u svakom slučaju, bilo da imate pozitivan stav te da sugovornika doživljavate kao ravnopravnog partnera.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh