logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kako zatvoriti kredit

06/03/2012

Imate ušteđevinu kojom se želite riješiti kredita, evo nekoliko savjeta kako zatvoriti kredit. Smanjenje glavnice ima smisla na početku dok je kamata koja se plaća visoka, ali s vremenom ima sve manje smisla.

Imate ušteđevinu kojom se želite riješiti kredita, evo nekoliko savjeta kako zatvoriti kredit. Smanjenje glavnice ima smisla na početku dok je kamata koja se plaća visoka, ali s vremenom ima sve manje smisla.

Iz banaka poručuju kako prebijanje kredita najviše smisla ima na početku otplatnog razdoblja, kada se anuitet većinom sastoji od kamate, jer se kasnije taj odnos mijenja u korist glavnice. Ranijom prijevremenom otplatom kredita klijent će u konačnici otplatiti puno manji iznos kamata te će ukupni trošak kredita koji klijent treba platiti biti znatno manji, što znači da kasnije zatvaranje kredita nije isplativo. U tom slučaju radije svoju ušteđevinu investirajte. Kada odlučite zatvoriti kredit imajte na umu da ste dužni o tome unaprijed obavijestiti banku. Zatvaranjem kredita računajte na dodatne troškove, banka će vam obračunati naknade sukladno odlukama banke.

Od 1. siječnja 2011. više se ne plaća naknada za prijevremenu otplatu kredita, prema Zakonu o potrošačkom kreditiranju, ali odredba vrijedi samo za kredite odobrene nakon 1. siječnja 2010., a ne primjenjuje se na kredite odobrene ranije.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh