logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kazna za prolazak kroz crveno, plaćanje kazne

05/04/2012

Prošli ste kroz crveno svjetlo na semaforu i imali ste sreću da vas policija nije kaznila, zanima vas kolika bi bila kazna ukoliko bi vas policija zaustavila zbog navedenog prekršaja, te koje su mogućnosti za plaćanje kazne.

Prošli ste kroz crveno svjetlo na semaforu i imali ste sreću da vas policija nije kaznila, zanima vas kolika bi bila kazna ukoliko bi vas policija zaustavila zbog navedenog prekršaja, te koje su mogućnosti za plaćanje kazne.

Naime, novčana kazna za prolazak kroz crveno svjetlo iznosi minimalno 1000 kuna, uz to dobivate 2 kaznena boda, te oduzimanje vozačke dozvole na 2 do 6 mjeseci. Što se tiče naplate kazne, policijski službenici će naplaćivati novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja kada utvrde prekršaj za koji je propisana novčana kazna do 1.000,00 kuna. Ukoliko počinitelj odbije platiti kaznu tada se od strane policijskog službenika izdaje obavezni prekršajni nalog. Prekršajni nalog može se izdati od strane policijskog službenika na mjestu počinjenja prekršaja ili naknadno izdati u Policijskoj upravi i dostavljati okrivljeniku. Kad sud izrekne novčanu kaznu, u rješenju će odrediti i rok plaćanja te kazne koji ne može biti kraći od osam dana ni dulji od tri mjeseca, računajući od dana pravomoćnosti rješenja, odnosno dostave drugostupanjske odluke.

Vodeći računa o visini kazne i imovinskim prilikama počinitelja u opravdanim slučajevima, sud može dopustiti da počinitelj novčanu kaznu plati u obrocima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh