logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kodeks oblačenja na poslu

19/04/2013

Svakodnevni odlazak na posao zahtijeva i poštivanje pravila odijevanja na poslu. Zato postoji točno određeni kodeks ponašanja kojeg se trebaju pridržavati svi ovisno o poslu s kojim se bave.

Svakodnevni odlazak na posao zahtijeva i poštivanje pravila odijevanja na poslu. Zato postoji točno određeni kodeks ponašanja kojeg se trebaju pridržavati svi ovisno o poslu s kojim se bave.

Primjerice, profesori, bankari, odvjetnici, novinari, trgovci zaposlenici u tim profesijama moraju poštivati točno određeni kodeks poslovnog oblačenja. Tvrtke preko poslovnog odijevanja svojih zaposlenika stvaraju prvi dojam u javnosti,  u kontaktima s poslovnim partnerima ili klijentima. No, u nekim radnim sredinama kodeks odijevanja postoji samo u smislu nepisanih pravila koji se najčešće odnosi na poslovni ležerni stil odijevanja.  Najstroži kodeks odijevanja imaju profesije poput pravnika, bankara, nekih državnih službenika, djelatnika u osiguravajućim tvrtkama, političara. Ove profesije uglavnom podrazumijevaju strogo poslovni formalin stil odijevanja.

Poslovno odijevanje za muškarce znači obavezno odijelo, košulju, kravatu i cipele. Dok s druge strane žene najčešće odabiru kostime klasičnog kroja i košulje. Pritom se mora paziti da suknje ne smiju biti kraće od duljine koljena, čarape su obavezne kao i zatvorene cipele. Žene moraju paziti i na nakit koji ne bi smio biti prenaglašen kao i šminka.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh