logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koje računalo kupiti, cijena računala

11/08/2011

Cijene računala se kreću od 2500 kuna do 10 000 kuna pa i više. Ukoliko će primarna upotreba biti surfanje internetom, slušanje glazbe i gledanje pokojeg filma onda nema potrebe za velikim izdacima jer će i najjeftinija konfiguracija zadovoljiti vaše potrebe

U današnje vrijeme gotovo da nema kućanstva koje nema osobno računalo. Ukoliko spadate u onu skupinu koja je uspjela do sada izdržati bez ove vrlo korisne stvarčice, a ipak se odlučila za nabavku iste, evo nekoliko savjeta prije kupovine.

Cijene računala se kreću od 2500 kuna do 10 000 kuna pa i više.

Bitno je znati za što će vam služiti računalo. Ukoliko će primarna upotreba biti surfanje internetom, slušanje glazbe i gledanje pokojeg filma onda nema potrebe za velikim izdacima jer će i najjeftinija konfiguracija zadovoljiti vaše potrebe, na vama je samo da eventualno odaberete veličinu monitora. Sve iznad 20 inča je dobro i ugodno za rad.

Ako je primarni cilj kupovine računala igranje kompjutorskih igara stvari se ipak malo kompliciraju. Naime, za igranje modernih igara potreban je jak hardver pa će vas ova zabava koštati najmanje 5 000 kuna.

Naravno, možete proći i jeftinije, no sa slabijom konfiguracijom ostat ćete prikraćeni za igranje nekih zahtjevnijih naslova, a kako svakodnevno izlaze nove sve zahtjevnije igre velike su šanse da ih nećete moći odigrati.

Za obradu glazbe, videa ili korištenje računala za grafički dizajn svakako je preporuka iMac. Iako nešto skuplji od PC-a, ugodniji je za rad, a zahtjevnije poslove izvodi stabilnije i brže od sličnog računala temeljenog na Windowsima.

Osnovne konfiguracije najčešće se prodaju sklopljene i spremne za upotrebu, a ako kupujete računalo za igru preporuka je kupovina po dijelovima jer možete sami odabrati najbolje komponente za novce koje ste spremni izdvojiti.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh