logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koji mobitel kupiti, kako odabrati mobitel

11/08/2011

Prije svega bitno je znati da li vam mobitel služi samo za pozive i pisanje SMS poruka ili ste zahtjevniji korisnik koji mora u svakom trenu imati pristup internetu, mailovima ili društvenim mrežama

Došlo je vrijeme za promjenu mobitela, a u nedoumici ste koji mobitel je najbolji za vas? Evo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći u odabiru.

Prije svega bitno je znati da li vam mobitel služi samo za pozive i pisanje SMS poruka ili ste zahtjevniji korisnik koji mora u svakom trenu imati pristup internetu, mailovima ili društvenim mrežama.

Ako spadate u prvu skupinu, odabir je vrlo jednostavan i relativno jeftin. Svaki proizvođač u ponudi ima jeftine modele sličnih karakteristika, a na vama je samo da odaberete koji vam najbolje ‘leži’ te da li želite mobitel s ekranom na dodir ili s tipkovnicom.

U drugoj skupini situacija je ipak kompliciranija, ovdje se radi o smartphone uređajima (pametnim telefonima) koji dolaze sa potpuno funkcionalnim operativnim sustavom na koji se mogu instalirati aplikacije baš kao i na računalo. Iako je u ovom segmentu do prije par godina neprikosnoveni vladar bila Nokia sa Symbian OS-om te Microsoft sa WindowsMobile OS-om, danas su stvari malo kompliciranije.

Sve je počelo predstavljanjem prvog iPhonea koji je izazvao pravu malu revoluciju u ovom segmentu, a ubrzo su se utrci priključili i Google (Android), BlackBerry (BlackBerryOS) , Palm (WebOS) i Samsung (Bada OS).

Uglavnom, ukoliko vam je primarno na mobitelu primanje i slanje mailova onda je za vas idealan BlackBerry, ako vam mobitel služi za surfanje, igranje igrica i pristup socijalnim mrežama nećete pogriješiti ako odaberete iPhone (dostupno najviše aplikacija, posebno igrica) ili neki od uređaja koji pokreću Android (najpoznatiji proizvođači koji imaju u ponudi uređaje s Android OS-om su Samsung, HTC, Sony Ericsson, LG…), obratite pažnju i na Windows Phone 7 koji je relativno mlad operativni sustav, ali se za njega razvija sve više aplikacija i svakim je danom sve dorađeniji.

Ukoliko ste ograničeni budžetom, a ipak bi željeli smartphone odaberite Samsung sa Bada OS-om koji je cjenovno nešto prihvatljiviji, a zadovoljit će manje zahtjevne korisnike.

Ljubitelji Nokije i Symbiana na izbor također imaju nekoliko odličnih uređaja, a najzanimljiviji je model N8 sa 12 megapikselnom kamerom i E7 sa kliznom tipkovnicom, kao i ostatak E serije s QWERTY tipkovnicama koje su nezamjenjive za ljude koji puno tipkaju.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh