logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koji su slobodni obrti?

06/03/2012

Trebate otvoriti obrt, a ne znate što su slobodni obrti i koji su uvjeti za otvaranje obrta.

Trebate otvoriti obrt, a ne znate što su slobodni obrti i koji su uvjeti za otvaranje obrta.

Za slobodni obrt potrebno je ispuniti samo opće uvjete za otvaranje obrta (npr. ako se bavite izradom nakita od keramike, drva ili ukrasnih predmeta i sl.), te se za obavljanje se kao uvjet ne traži ispit o stručnoj osposobljenosti, srednja stručna sprema ili majstorski ispit.

Za otvaranje slobodnog obrta uvjet je da osoba koja otvara obrt udovoljava posebnim zdravstvenim uvjetima. Uvjet je i da osobi koja otvara obrt nije pravomoćnom sudskom presudom, rješenjem o prekršaju ili odlukom suda časti izrečena sigurnosna mjera ili zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti dok ta mjera traje. Te dokaze pribavlja nadležni ured po službenoj dužnosti.

U domaćoj radinosti mogu se izrađivati pojedini proizvodi iz djelatnosti slobodnih obrtnika sadržanih na listi proizvoda koji donosi ministar nadležan za gospodarstvo, rad i poduzetništvo na prijedlog Hrvatske obrtničke komore.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh