logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kolika je cijena izrade energetskog certifikata

24/09/2014

Maksimalne cijene energetskih certifikata propisuje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a one ovise o površini objekta.

Energetski certifikat je potvrda kojom se ukazuje vlasniku stana, kuće ili zgrade, te njezinim budućim vlasnicima kolika je potrošnja energije u toj zgradi, a kolika bi zapravo ona trebala biti s obzirom na njenu namjenu.

Cijena energetskog certifikata nije jednaka za svaku kuću, zgradu, stan ili neki drugi objekat jer se ona određuje po površini tog objekta.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja propisuje maksimalnu cijenu izrade certifikata, a one su sljedeće : u postojećoj zgradi za pojedinačni stan maksimalna propisana cijena je 2.700 kuna, za postojeću stambenu zgradu površine između 50 i 250 četvornih metara cijena iznosi do 4.750 kuna, dok je cijena za kuću površine 400 četvornih metara 7.400 kuna. Kod agencija koje provode certificiranje cijene izrade energetskog certifikata manje su od maksimalnih koje propisuje Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a ukoliko se radi certificiranje više zgrada, stanova ili drugih objekata može se postići i neka akcijska ponuda s obzirom na veliku površinu.

Želite li prodati kuću ili stan to nećete moći učiniti ukoliko vaš objekt nema energetski certifikat, a i ukoliko i pokušate prodati objekt bez certifikata kazne su vrlo visoke i to nikako nije isplativo.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh