logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko košta građevinska dozvola

13/03/2012

U cijenu građevinske dozvole uračunati su iznosi komunalnog doprinosa, vodnog doprinosa i upravne pristojbe. Koliko košta građevinska dozvola?

U cijenu građevinske dozvole uračunati su iznosi komunalnog doprinosa, vodnog doprinosa i upravne pristojbe. Koliko košta građevinska dozvola?

Komunalni doprinos obračunava se u skladu s obujmom, odnosno po m3 građevine koja se gradi na građevnoj čestici, a kod građevine koja se uklanja zbog gradnje nove građevine ili kada se postojeća građevina dograđuje ili nadograđuje, komunalni se doprinos obračunava na razliku u obujmu u odnosu na prijašnju građevinu. Uz komunalni doprinos morate platiti i vodni doprinos, a on se računa prema volumenu, odnosno prostornom metru (m3) objekta. Visina vodnog doprinosa razlikuje se u različitim dijelovima Hrvatske, ovisno u kojoj ste od tri zone. Pa tako imate A zonu – Grad Zagreb i zaštićeno obalno područje mora, B zona – sva područja izvan zone A i C, C zona – područja od posebne državne skrbi. Za upravnu pristojbu izdvojiti ćete 800 kuna.

Cijena građevinske dozvole ovisi mjestu gdje gradite i površini građevine koju gradite. Pa ćete, primjerice, za kuću od 130 četvornih metara ili 396 kubna metra građevinsku dozvolu platiti:
U Zagrebu – 71.280 komunalni doprinos, 11.880 vodni doprinos, upravna pristojba 800 kuna = 83.960 kuna
U Samoboru – 43.164 komunalni doprinos, 7920 vodni doprinos i upravna pristojba 800 kuna = 51.884 kuna
U Donjoj Stubici – 5940 komunalni doprinos, 7920 vodni doprinos i upravna pristojba 800 kuna = 14.660 kuna


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh