logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko košta gram zlata i čistoća zlata

19/08/2011

Odlučili ste prodati svoj zlatni nakit, ali ne znate koliko košta gram zlata. Prilikom prodaje i kupnje vrlo je važno znati kolika je čistoća zlata.

Odlučili ste prodati svoj zlatni nakit, ali ne znate koliko košta gram zlata. Prilikom prodaje i kupnje vrlo je važno znati kolika je čistoća zlata.

Čistoću zlata trgovac određuje na temelju oznake čistoće, a prema zakonu o označavanju proizvoda od zlata ta oznaka treba biti utisnuta na svaku ogrlicu, narukvicu, prsten ili naušnicu. To je obično oznaka ispisana sitnim brojkama. Na temelju te oznake trgovac može znati količinu čistoga zlata što ga u sebi sadrži pojedini proizvod.

Cijena zlata ovisit će o čistoći zlata. No, plemenite kovine osobito u vremenima krize dobivaju na cijeni, stoga nemojte žuriti s prodajom svog zlata jer ako svoj nakit ne prodate danas sutra će možda vrijediti i više.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh