logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko košta razvod i dokumenti za razvod braka

11/06/2012

Kako bi se pokrenuo postupak za razvod braka potrebni su određeni dokumenti za razvod braka. No, koliko košta razvod?

Kako bi se pokrenuo postupak za razvod braka potrebni su određeni dokumenti za razvod braka. No, koliko košta razvod?

Temeljni zakonski propis prema kojem se provodi razvod braka je Obiteljski zakon. Sukladno Obiteljskom zakonu, pretpostavke za razvod braka su: ako sud utvrdi da se bračni odnosi teško i trajno poremećeni, ako je od prestanka bračne zajednice protekla godina dana, ako oba bračna druga sporazumno zahtijevaju razvod braka.
Jednostavniji, brži i jeftiniji način razvoda je sporazumni razvod ukoliko se su obje strane zainteresirane za sporazumni razvod braka. Tužba za razvod braka ili sporazumni zahtjev za razvod braka podnose se Općinskom sudu, prema mjestu prebivališta tuženika, no ista se u slučaju uzdržavanja može dostaviti i Općinskom sudu na čijem području prebivalište ima tužitelj. Uz tužbu, odnosno zahtjev sporazumni razvod braka potrebno je priložiti i rodni list, te vjenčani list.
Troškovi tužbe za razvod braka i sporazumnog razvoda su 250 kuna pristojbi, zatim 250 pristojbi za presudu, te ukoliko imate odvjetnika troškovi tarife odvjetnika su 2500 kuna.

Što se tiče podjele zajedničke imovine (bračne stečevine) ona je odvojena od samog razvoda i za nju se pokreče poseban postupak.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh