logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko košta registracija motora

11/04/2012

Došlo je vrijeme za registraciju motora, sigurno vas zanima koliko košta registracija motora i postupak registracije.

Došlo je vrijeme za registraciju motora, sigurno vas zanima koliko košta registracija motora i postupak registracije.

Prilikom registracije motocikla potrebno je obaviti tehnički pregled svog motocikla. Cijena tehničkog pregleda ovisi o zapremnini motora, pa tako za skuter koji ima od 125 do 250cm3 tehnički pregled čete platiti oko 440 kuna, dok za motocikle sa velikom kubikažom tehnički pregled čete platiti oko 620 kuna. U cijenu tehničkog pregleda uračunava se tehnički pregled, cestarina, usluge registracije, te naknada za okoliš.

Da bi ste se vašim motorom uključili u promet na cestama, osim što motor mora proći tehnički pregled, vozilo mora biti i registrirano. Prva registracija se mora obaviti kod policijske uprave, odnosno postaje na čijem području vlasnik vozila ima prebivalište, odnosno boravište. Uobičajeno je da pripremu svih obrazaca (ispis prometne dozvole i knjižice vozila) obavi stanica za tehnički pregled gdje se ujedno obavi prvi tehnički pregled. Zatim se vlasnik sa svim pripadajućim dokumentima uputi u nadležnu policijsku upravu ili postaju na provjeru i ovjeru istih. Vlasnik vozila nakon ovjere dokumenata u policiji još jednom mora doći u stanicu za tehnički pregled vozila gdje preuzima dodijeljene registracijske pločice. Svako produljenje registracije najpovoljnije i najbrže je obaviti u stanici za tehnički pregled vozila, neposredno nakon obavljenog redovnog tehničkog pregleda.

Dodatni troškovi kod prve registracije uz troškove tehničkog pregleda su: 35,00 kn u državnim biljezima, 35,00 kn za obrazac knjižice vozila, 35,00 kn za obrazac prometne dozvole, te registarske pločice za moped 42 kn, a za motocikle 53, 00 kn.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh