logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko novaca pokloniti za vjenčanje

16/08/2012

Pozvani ste na vjenčanje, ali ne znate koliko novaca pokloniti za vjenčanje. Prilikom određivanja svote koju ćete izdvojiti vodite računa o stanju vašeg kućnog budžeta i koliko stvarno možete izdvojiti.

Pozvani ste na vjenčanje, ali ne znate koliko novaca pokloniti za vjenčanje. Prilikom određivanja svote koju ćete izdvojiti vodite računa o stanju vašeg kućnog budžeta i koliko stvarno možete izdvojiti.

Ako imate nekoliko mjeseci do odlaska na vjenčanje, imate vremena u svom kućnom budžetu mjesečno odvojiti određenu svotu novca i izbjeći nepotrebno zaduživanje. No, ako nemate vremena organizirati svoje financije tada uzmite novce iz fonda u kućnom budžetu koji je predviđen za izvanredne troškove. Nepisano pravilo govori da, ako se poklanja novac, minimalno se daje onoliko novca koliko košta vaše mjesto, a na tu svotu se još doda koliko možete. Primjerice, jedno mjesto košta 350 kuna, to znači da ispod tog iznosa nije pristojno dati, a koliko ćete dati iznad tog iznosa ovisi o vama.

To nepisano pravilo, naravno, ne vrijedi za kumove i bliske osobe, oni bi trebali malo više novca izdvojiti. U pravilu u današnje vrijeme svatko će odrediti koliko će novca izdvojiti, a to prvenstveno ovisi o financijskim mogućnostima svakoga.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh