logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko novca preko granice

04/10/2011

Odlučili ste se za odlazak u kupovinu u inozemstvo, ali ne znate koliko novca preko granice smijete prenijeti i koliko robe bez carine smijete uvesti

Odlučili ste se za odlazak u kupovinu u inozemstvo, ali ne znate koliko novca preko granice smijete prenijeti i koliko robe bez carine smijete uvesti. Pazite kako ne bi povoljnija kupovina na kraju ispala najskuplja.

Naime, u putničkom prometu od 1. siječnja 2010. godine plaćanja carine oslobođena je roba u vrijednosti do 1000 po osobi. Nova Uredba propisuje i oslobađanje carine za pošiljke kojima vrijednost ne prelazi 160 kuna. Naime, stranu gotovinu i čekove, te gotovinu i čekove u kunama strani i domaći putnici mogu unositi ili iznositi bez ograničenja, ali su obavezni cariniku prijaviti unošenje ili iznošenje svote u protuvrijednosti 10.000,00 eura ili više.

Stoga ako idete u kupovinu preko granice i ako vas je, primjerice, četvero u automobilu možete potrošiti do 4.000 kuna i ta roba vam se neće cariniti, sve iznad te svote bit će carinjeno.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh