logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko treba čuvati račun?

09/11/2011

Često se događa da stigne opomena za račun koji je plaćen, ali treba imati potvrdu o uplati kako bi se to i dokazalo. Pitate se koliko treba čuvati račun?

Često se događa da stigne opomena za račun koji je plaćen, ali treba imati potvrdu o uplati kako bi se to i dokazalo. Pitate se koliko treba čuvati račun?

Zakonom o obveznim odnosima (čl. 232.) i Zakonom o zaštiti potrošača (čl. 24., stavak 10.) definirano je da naknade za javne usluge i troškove kućanstva koje se plaćaju u jednakim vremenskim razmacima zastarijevaju za jednu godinu. Ako se pokaže kako se od potrošača traži da podmiri dugovanje koje datira iz razdoblja izvan godine dana valja se kratkim dopisom pozvati na odredbe spomenutih zakona i dopis uputiti tvrtki koja dugovanje potražuje.

No, ako ste dobili opomenu za račun koji je stariji manje od godinu dana, a ne možete naći potvrdu da ste taj račun podmirili, morat ćete opet platiti račun. Dakle, najmanje godinu dana čuvajte sve potvrde o plaćenim računima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh