logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Koliko troši računalo ili kompjuter i potrošnja struje računala

03/08/2011

Koliko troši računalo ili kompjuter ovisi o više čimbenika. Potrošnja struje računala ovisi o komponentama koje su ugrađene u vaše računalo.

Koliko troši računalo ili kompjuter ovisi o više čimbenika. Potrošnja struje računala ovisi o komponentama koje su ugrađene u vaše računalo.
Dakle, ovisi o procesoru, matičnoj ploči, diskovima, monitoru…Osim toga vrlo važan čimbenik su postavke za štednju, odnosno BIOS. No, vrlo važno je imati na umu da screen saver ne štedi energiju već samo ekran, također gasite monitor kad vam nije potreban jer on troši više od pola energije cijelog sustava računala.
I kod ostalih kućanskih aparata izbjegavajte njihov radu u „stand by“ načinu rada jer na taj način možete uštedjeti i do 5 posto ukupne električne energije u kućanstvu. Pripazite i da punjače ne ostavljate utaknute u struju jer još uvijek neki rade i ako ne pune vaš uređaj.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh