logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kupnja rabljenog automobila i kako kupiti auto

31/10/2011

Kupnja rabljenog automobila često je lutrija jer nikad ne znamo što kupujemo. Zato treba znati kako kupiti auto i na što posebno obratiti pažnju.

Kupnja rabljenog automobila često je lutrija jer nikad ne znamo što kupujemo. Zato treba znati kako kupiti auto i na što posebno obratiti pažnju.

Prije svega ostavite si dovoljno vremena kako biste bili sigurni u kupovinu automobila koji ste odabrali. Saznajte što više podataka o tom automobilu i procijenite stanje automobila. S obzirom da je vrlo važan način vožnje automobila, saznajte tko je vozio automobil. Nemojte previše vjerovati napisanoj brojci o prijeđenim kilometrima.

Prije kupnje obavezno dobro pregledajte automobil ili ga odvedite na kanal ili dizalicu kako biste detaljno provjetrili u kojem je stanju automobil. Ukoliko ne znate sami pregledati auto odvedite ga automehaničaru kako bi on pregledao stanje auta. Ono što najprije možete provjeriti je to kako radi auto u leru jer u leru mora raditi mirno bez trzaja.

Neravnomjerno istrošene gume pokazuju na neispravnu geometriju ovjesa, te na mogućnost pretrpljenog sudara. Budite oprezni ako su ugrađene nove gume jer se tako često prikriva stvarno stanje.
Važno je da je karoserija kao i motor u dobrom stanju. Svakako napravite probnu vožnju prije nego što se odlučite za kupnju automobila. Osim toga, pogledajte i kako izgleda unutrašnjost automobila, jesu li sjedala uništena, a ako su prekrivena navlakama skinite ih i pogledajte stvarno stanje. Ako ste se na kraju odlučili za kupnju tog automobila, prije nego što potpišete ugovor, provjerite jesu li svi papiri od automobila uredni.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh