logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kupnja stana preko agencije i provizija agencije za nekretnine

16/08/2011

Odlučili ste se za kupnju stana preko agencije, a uz to znate da se plaća i provizija agencije za nekretnine.

Odlučili ste se za kupnju stana preko agencije, a uz to znate da se plaća i provizija agencije za nekretnine. Što sve agencija je dužna učiniti za vas i isplati li se preko agencije kupovati stan?

Agencija provjerava zemljišno-knjižno stanje nekretnine na dan zaključenja kupoprodajnog ugovora ili ugovora o pologu kapare. Pravno stanje treba biti predočeno strankama.
Ugovori, potvrde i ostali dokumenti koji se izrađuju moraju biti dani na prethodni uvid strankama, kojima treba pružiti dovoljno vremena da te dokumente pročitaju i postave pitanja.
Na neki način kao najskuplja kupovina stana pokazala se ona kada nije bila angažirana agencije jer je bilo onemogućena pravovremena provjera zemljišno-knjižnog stanja nekretnine.

Agencija je, između ostalog, dužna i predati kupoprodajni ugovor na uknjižbu i predati poreznu prijavu prometa nekretnine.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh