logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kupoprodajni ugovor za auto

12/01/2012

Kupoprodajni ugovor za auto sastavlja se tek nakon što su se prodavatelj i kupac konačno dogovorili o cijeni i uvjetima prodaje.

Kupoprodajni ugovor za auto sastavlja se tek nakon što su se prodavatelj i kupac konačno dogovorili o cijeni i uvjetima prodaje.

Ugovor mora sadržavati odredbe o predmetu ugovora, odnosno detaljne podatke o vozilu, te odredbe o cijeni automobila i uvjetima plaćanja. I na kraju dodatne napomene koje kupac zahtjeva od prodavača o stanju automobila. Kupoprodajni ugovor treba ovjeriti kod javnog bilježnika, a prodavatelju je preostalo da kupcu preda ključeve i dokumente automobila, kao i sam automobil, a da od kupca uzme dogovoreni iznos novca. Nakon toga treba automobil odjaviti u policijskoj postaji ili upravi u kojoj je vozilo registrirano, a za odjavu je potrebno uzeti knjižicu vozila, prometnu dozvolu, registarske pločice, upravnu pristojbu u biljezima od 20 kuna i osobnu iskaznicu. Često se događa da je prodavatelj ostavljao kupcu i registarske pločice, kao i policu osiguranja od autoodgovornosti do isteka važenja.

Obveza kupca bila je da u roku od 15 dana plati porez od 5 posto i mogao je bez problema voziti kupljeni automobil. Tek po isteku osiguranja i tehničkog pregleda kupac bi se odlučio na preregistraciju, odnosno promjenu vlasništva.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh