logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Kupovina polovnog auta procedura

25/05/2012

Kupujete polovni automobil, ali ne znate koja je procedura i kako izgleda kupovina polovnog auta.

Kupujete polovni automobil, ali ne znate koja je procedura i kako izgleda kupovina polovnog auta.

Prije kupnje automobila dobro je pogledati što više automobila, saznajte što više podataka o automobilu kojeg želite kupiti, provjerite podatke u knjižici vozila i prometnoj dozvoli te odluku o kupnji donesite isključivo na temelju vlastitih zapažanja. Nakon što ste se odlučili za auto koji želite kupiti i kada ste dogovorili cijenu, potrebno je sastaviti kupoprodajni ugovor motornih vozila (ugovor možete kupiti u svakoj knjižari). Zatim potpisani ugovor treba ovjeriti kod javnog bilježnika, bilo bi dobro da isplatite novac za auto vlasniku pred osobom koja ovjerava ugovor. Ukoliko kupujete auto od pravne osobe tada se treba ovjeriti račun kod javnog bilježnika. Slijedi plaćanje poreza, koji iznosi 5% na osnovu kataloške vrijednosti (ovisno o marki i starosti) vozila, u roku od 15 dana od sklapanja ugovora. U poreznoj upravi potrebno je priložiti original i fotokopiju kupoprodajnog ugovora ovjerenog od strane javnog bilježnika, nakon čega porezni referent ovjerava original kupoprodajnog ugovora.

Ukoliko stari vlasnik želi zadržati registarske oznake, dužan ih je odjaviti, a vi izvaditi probne tablice u policiji, nove registarske oznake i novu prometnu dozvolu.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh