logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

LTE tehnologija – koje su pogodnosti LTE tehnologije

24/10/2014

LTE tehnologija novija je mreža koja se svakim danom sve više razvija, a omogućuje svojim korisnicima brže korištenje mobilne mreže.

LTE (eng. Long Term Evolution) tehnologija je koja se svakim danom sve više razvija, a omogućuje svojim korisnicima brže korištenje mobilne internetske mreže.

LTE je mobilna mreža koju korisnici interneta mogu koristiti na svojim mobilnim uređajima koji to podržavaju zato je važno prilikom kupnje mobitela provjeriti dali podržava LTE tehnologiju.

Ova tehnologija zapravo nije zasebna već nadogradnja 3G tehnologije, no mnogi je nazivaju tehnologijom četvrte generacije po svojim specifikacijam koje ima.

Naziva se tehnologijom četvrte generacije upravo zato što zadovoljava standarde koje zahtjeva ITU (eng. International Telecommunications Union).

Glavna i najvažnija karakteristika LTE mreže je velika brzina prijenosa podataka koje iznose 100 Mbps za download i 50Mbps za upload. Ovi rezultati mjerenja još uvijek nisu svugdje dostupni, no veći Hrvatski gradovi gotovo svi su prekriveni ovom mrežom četvrte generacije, a razlog tome je što LTE mreže u Hrvatskoj rade na frekvencijskom spektru od 1800 do 2600 MHz što nije dovoljno da bi ova mreža mogla normalno funkcionirati. Razvojem širokopojasnog interneta razvijaju se i nove tehnološke mogućnosti, a jedan od rezultata je i ova LTE tehnologija koja bilježi svakim danom sve veći tehnološki napredak.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh