logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Mjere za zlato – što je karat i unca zlata u gramima

19/08/2011

Mjere za zlato, odnosno za njegovu čistoću i težinu s karat i unca. Što je karat i kako se izražava unca zlata u gramima?

Mjere za zlato, odnosno za njegovu čistoću i težinu s karat i unca. Što je karat i kako se izražava unca zlata u gramima?

Karat je mjera kojom se definira čistoća zlata, a ona se izražava u karatima i u tisućinkama. Dok je unca mjera kojom se izražava težina zlata i drugih plemenitih kovina. Jedna unca iznosi 31,1035 grama.
Cijena unca zlata mijenja se prema stanju na tržištu, tako da ukoliko i želite prodati svoje zlatno ili pak kupiti treba dobro procijeniti kada bi bio najpovoljniji trenutak.

Izračun cijene zlata iz unce u grame se računa tako da se burzovna cijena za uncu podijeli s brojem 31,1034768 i na taj način se dobije cijena zlata u gramima.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh