logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Mobilna navigacija, GPS navigacija za mobitel

18/01/2013

Mobilna navigacija ili GPS navigacija za mobitel, samo je jedna od funkcija koje nude najsuvremeniji mobilni uređaji tzv. pametni telefoni.

Mobilna navigacija ili GPS navigacija za mobitel, samo je jedna od funkcija koje nude najsuvremeniji mobilni uređaji tzv. pametni telefoni.

S povećanjem dimenzija zaslona mobilni telefoni postali su zgodna alternativa samostalnim GPS uređajima. Proizvođači navigacijskog softvera prepoznali su mobilnu telefoniju kao zanimljivo tržište pa su gotovo svi izdali mobilne verzije navigacijskog softvera. Gotovo svi modeli već nude ili se mogu nadograditi nekim softverom za satelitsku navigaciju, a preduvjet je da telefon ima GPS prijamnik ili ga se bar može bluetoothom povezati s takvim prijamnikom.

Aplikacije za GPS navigaciju na mobilnom uređaju mogu biti pasivne i aktivne. Pasivne aplikacije skupljaju podatke koje je naknadno moguće analizirati na nekom drugom uređaju s pristupom na internetsku mrežu. Aktivne aplikacije rade to isto i uz pomoć internet prometa ili satelitske mreže odmah procesuiraju sve prikupljene podatke. No, postoje i takve GPS navigacije u kojima su karte dio navigacije tako da navigacija ne ovisi o pokrivenosti mobilnim signalom ili bežičnim internetom. Također, neki programi za GPS navigaciju nemaju glasovnu navigaciju dok drugi podržavaju čak i do 40 jezika za aplikaciju i glasovno navođenje.

Preko mobilnog uređaja može se korisiti i Googleova navigacija, odnosno Google Maps na mobitelu, bez obzira koji telefon imate. Za preuzimanje jednostavno posjetite m.google.com putem vašeg internetskog preglednika te pošaljite link na svoj mobilni telefon i preuzmite verziju Google Maps za vaš model mobilnog uređaja.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh