logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Mobilno bankarstvo, kako aktivirati mobilno bankarstvo

15/03/2013

U poslovnici banke su vam ponudili uslugu mobilnog bankarstva. Što je mobilno bankarstvo i kako aktivirati mobilno bankarstvo?

U poslovnici banke su vam ponudili uslugu mobilnog bankarstva. Što je mobilno bankarstvo i kako aktivirati mobilno bankarstvo?

Jednostvano rečeno mobilno bankarstvo je bankarstvo preko mobitela. Time su bankarske usluge korisnicima postale dostupne u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta pa korisnici uz uslugu mobilnog bankarstva mogu plaćati račune i obavljati sve ostale financijske transakcije. Da biste mogli koristiti mobilno bankarstvo trebate imati mobilni uređaj koji to podržava. Mobitel mora podržavati Java2 Mobile Edition (J2ME) verzije MIDP 2.0 i CLDC 1.1, imati dovoljno memorije za spremanje programske podrške na mobilni uređaj (oko 300 kB) i imati omogućen GPRS pristup internetu s mobilnog uređaja.

Ako imate mobitel koji to podržava i ako ste vlasnik ili opunomoćenik tekućeg ili žiro računa u izabranoj banci tada možete koristiti uslugu mobilnog bankarstva. Nakon što ste popunili pristupnicu za korištenje mobilnog bankarstva i predali je u poslovnici vaše banke ili ste je popunili preko web stranica banke, dobit ćete SMS za instalaciju mBanking aplikacije.

Otvorite SMS poruku i potvrdite preuzimanje aplikacije na svoj mobitel. Kod većine mobilnih uređaja aplikacija mBankinga se automatski sprema na mjesto gdje su i druge aplikacije i s tog mjesta se pokreće. Zatim je potrebno preuzeti identifikacijski i aktivacijski ključ, a to su dva osmeroznamenkasta broja koja služe za pokretanje mBankinga. Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti identifikacijski i aktivacijski ključ. Pritom će vam biti ponuđena opcija za određivanje PIN-a od najmanje 4 znamenke koji ćete ubuduće koristiti za prijavu u mBanking. Kada odredite PIN, mBanking je spreman za korištenje.

Transakcije napravljene mBankingom su 4 do 5 puta jeftinije nego u poslovnici banke.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh