logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Naplata zadužnice

11/05/2012

S obzirom da zadužnica služi i kao ovršna isprava može se pokrenuti naplata zadužnice.

S obzirom da zadužnica služi i kao ovršna isprava može se pokrenuti naplata zadužnice.

Kao sredstvo osiguranja zadužnica ima učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi, što znači da u slučaju nemogućnosti naplate možete zaplijeniti sredstva s računa dužnika i prenijeti ih na svoj račun. Zadužnica služi i kao ovršna isprava, pa se putem nje, ako na računu nema novca, može sudskim putem tražiti ovrha na imovini dužnika (nekretninama, pokretninama, tražbinama). Da bi zadužnica imala svojstvo ali i funkciju ovršne isprave te da bi bila podobna za ovrhu u njoj moraju biti naznačeni, dužnik i vjerovnik, vrsta, opseg i vrijeme ispunjenja obaveze.

Naplata zadužnice uvijek ostaje u okvirima ovršnog postupka koji je brži, jednostavniji i jeftiniji, stoga efikasniji i povoljniji za vjerovnika. Mogući problem kod naplate putem zadužnice je da se u ovršnom postupku utvrdi kako vaš dužnik nema imovine.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh