logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Neverbalna komunikacija u poslu

01/03/2012

Obzirom da je komunikacija vještina koja se uči, evo nekoliko općih savjeta kako treba izgledati neverbalna komunikacija na poslu.

Obzirom da je komunikacija vještina koja se uči, evo nekoliko općih savjeta kako treba izgledati neverbalna komunikacija na poslu.

Neverbalno komuniciranje se koristi za izražavanje emocija, pokazivanje stavova, odražavanje osobina ličnosti i poticanje. Komunikacija je sastavljena od verbalne i neverbalne komunikacije, od čega je 20 -25 posto verbalne i 75-80 posto neverbalne. Kada razgovaramo bitno je obratiti pažnju ne nekoliko općih pravila neverbalne komunikacije. Kada nekoga upoznate, gledajte ga u oči, kada se rukujete, neka bude čvrst stisak, ali ne prejak. Obratite pozornost na svoje držanje. Ako pri razgovoru stojite držite se uspravno, kada razgovarate gledajte prema sugovorniku nikako u stranu ili prema dolje, jer tada se stječe dojam da ste nesigurni. Bitno je imati osmijeh na licu, osmijeh poziva na razgovor. Kada nekome nešto objašnjavamo skloni smo se razmahati rukama, pa stoga treba pripaziti da nam ruke budu mirne. U poslovnoj komunikaciji bitno je i odijevanje, opća urednost i njegovanost.

Kada razgovarate gledajte sugovornikove izraze lica, pazite na kontakt očima, držanje tijela, pokrete ruku i nogu, pokrete i položaj tijela, izgled i prostor koji osoba koristi za komunikaciju prema vama.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh