logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Odgovori na pitanja na razgovoru za posao

03/11/2011

U današnje vrijeme kada je sve teže doći do posla treba se dobro pripremiti za intervju za posao. Stoga prije nego idete na razgovor za posao proučite malo koja se pitanja postavljaju i koji su odgovori na pitanja na razgovoru za posao.

U današnje vrijeme kada je sve teže doći do posla treba se dobro pripremiti za intervju za posao. Stoga prije nego idete na razgovor za posao proučite malo koja se pitanja postavljaju i koji su odgovori na pitanja na razgovoru za posao.

Pitanja i odgovori na razgovoru za posao:

1. Recite mi nešto o sebi.
U nekoliko rečenice istaknite svoje najvažnije karakteristike, svoja poslovna dostignuća i ciljeve. Isključivo se odnosi na vaše poslovni aspekt života, nikako nemojte pričati o vašim privatnim stvarima.

2. Koje su vaše prednosti?
Nastoje navesti sve vaše prednosti, ali koje su isključivo vezane za posao, a neke od njih mogu biti poznavanje i rad na određenom programu na računalu, dobro poznavanje određenog jezika, a s druge strane organizacijske sposobnosti, pedantnost, točnost, predanost zadatku…

3. Koje su vaše slabosti?
Tom prilikom pokušajte svoje slabosti svesti na minimum i istaknuti prednosti, ali nemojte pretjerati u tome kako ne biste ispali savršeni.

4. Zašto mislite da bih vas trebali zaposliti ili što nam možete dati, a drugi kandidati ne mogu?
Odgovor fokusirajte na svoje radno iskustvo da na temelju njega smatrate da biste vi trebali dobiti posao u toj tvrtki.

5. Koji su vaši ciljevi ili gdje se vidite u sljedećih pet godina?
Tim pitanjem nastoji se saznati u kojoj mjeri ste spremni svoje planove podrediti željama i potrebama tvrtke. Zato tome prilagodite odgovor, primjerice, recite da vam je cilj dokazati se na poslu i svojim zalaganjem te kvalitetom napredovati prema potrebama tvrtke.

6. Zašto želite raditi ovdje?
Na to pitanje nemojte odgovoriti da zato jer tražite posao i jer je raspisan natječaj već istaknite što vas je u toj tvrtki privuklo i zašto ste se javili na natječaj.

7. Koje su pozitivne stvari koje bi vaš zadnji nadređeni rekao o vama?
Pripazite kako odgovarate na to pitanje jer je možda vaš ispitivač razgovarao s vašim bivšim poslodavcem, odnosno tražio preporuku. Prema tome odgovorite iskreno, a jedan od odgovora može biti da je bio zadovoljan vašim organizacijskim sposobnostima ili pak vašom pouzdanošću.

8. Što mislite, koja bi vaša plaća trebala biti?
Ukoliko već imate dovoljno radnog iskustva i javljate se na natječaj radi napredovanja možete reći ispod koje plaće ne pristajete na posao. No, ako vam je to prvi posao i nemate puno radnog iskustva nemojte govoriti nikakve brojke već možete pitati koliko iznose plaće u toj tvrtci.

9. Što vas u poslu čini sretnim?
Tim pitanjem ispitivač želi saznati što vas motivira na posao pa prema tome i prilagodite odgovor. Najbolje bi bilo odgovoriti da vas čini sretnim uspješno realiziranje poslovnih zadataka i napredovanje tvrtke vašim radom.

10. Imate li vi kakvih pitanja?
Na kraju obično ispitivač daje vama mogućnost da postavite pitanje, stoga pitajte sve što vas zanima, primjerice, koje su glavne odgovornosti i obveze tog radnog mjesta, koja je vrsta radnog odnosa – na određeno, neodređeno, honorarno, probni rok ili pak ako vas interesira možete pitati i koje su mogućnost edukacije u sklopu radnog mjesta…


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh