logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Osiguranje kućanstva – osiguranje od požara i osiguranje od potresa

15/06/2012

Osiguranje od požara i osiguranje od potresa vjerojatno su najčešća osiguranja koja uplaćuju vlasnici nekretnina, odnosno za osiguranje kućanstava.

Osiguranje od požara i osiguranje od potresa vjerojatno su najčešća osiguranja koja uplaćuju vlasnici nekretnina, odnosno za osiguranje kućanstava.

Osiguranje od požara moguće je osigurati sve vrste zgrada i njihove dijelove, uključujući temelje i podrumske zidove, ugrađene instalacije i drugu ugrađenu mehaničku opremu (dizala, centralno grijanje s cisternom za gorivo, grijače, klima – uređaje, hidrofore i sl.) Osiguranje od požara uključuje i štete nastale primjerice od udara groma, eksplozije, oluje i sl. Ugovaranjem police osiguranja od opasnosti potresa osiguranik ima pravo na naknadu štete ako se dokaže da se potres, na prostoru gdje se nalaze osigurani predmeti očitovao intenzitetom koje je ugovoren (po Mercall-Cancani-Siebergove ljestvice). Područje Republike Hrvatske podijeljeno je u tri potresne zone. U zoni koja je potresno ugroženija premija za osiguranje potresa je viša od premije u zoni koja je potresno manje ugrožena.

Općenito visina premije ovisi o vrijednosti građevinskoga objekta, opreme i zaliha, starosti objekta, zoni izloženosti potresu,  namjeni građevinskih objekata.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh