logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Osobna zadužnica, što je osobna zadužnica

26/06/2013

Trebate potpisati osobnu zadužnicu, ali ne znate što je osobna zadužnica i na što se obavezujete potpisivanjem tog dokumenta.

Trebate potpisati osobnu zadužnicu, ali ne znate što je osobna zadužnica i na što se obavezujete potpisivanjem tog dokumenta.

Zadužnica je pisana isprava kojom dužnik, svojim javno ovjerovljenim potpisom, daje suglasnost da se radi naplate potraživanja zaplijene sredstva s njegovih računa u bankama i prenesu na vaš račun.

Obrazac za običnu zadužnicu nije propisan, tako da se obična zadužnica morati sastaviti. U zadužnicu se upisuju podaci o vjerovniku i dužniku (ime i prezime, adresa ako je riječ o fizičkim osobama; ukoliko je riječ o pravnim osobama tada njeno ime, sjedište, a poželjno je i matični broj).

Bjanko zadužnica je sadržajno slična običnoj zadužnici, uz nekoliko značajnih razlika: u njoj se ne mora unaprijed odrediti tko je vjerovnik, kao ni iznos tražbine te se izdaje na propisanom obrascu i može se izdati samo na najviše propisane svote.

Obrazac za bjanko zadužnicu propisan je Pravilnikom o obliku i sadržaju bjanko zadužnice kojim su određene i najviše svote na koje se bjanko zadužnica može izdati.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh