logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Osobni bankrot u Hrvatskoj

10/04/2012

Zanima vas bi trebao funkcionirati osobni bankrot u Hrvatskoj, u nastavku vam donosimo dio koji bih vas mogao zanimati iz nacrtnog zakonskog okvira o osobnom bankrotu.

Zanima vas bi trebao funkcionirati osobni bankrot u Hrvatskoj, u nastavku vam donosimo dio koji bih vas mogao zanimati iz nacrtnog zakonskog okvira o osobnom bankrotu.

Uvođenje osobnog bankrota ima za cilj omogućiti prezaduženim građanima da u dogovoru s vjerovnicima reprogramiraju svoje dugove. Drugim riječima, omogućilo bi se uvođenje stečajnog postupka i nad imovinom fizičke osobe, a ne samo pravne kao do sada. Na taj bi se način rasteretilo pretrpane sudove, bilo bi manje sudskih postupaka, a građanima bi se pružila šansa za novi početak. Postupak za pokretanje stečaja nad imovinom pojedinca (osobni bankrot) pokreće se na prijedlog vjerovnika ili stečajnog dužnika. Prijedlog se podnosi nadležnom sudu koji ispituje postoje li uvjeti za pokretanje postupka te poziva stranke da imenuju povjerenika. Imenovani povjerenik preuzima obvezu uputiti stranke na neko od neformalnih tijela pred kojim bi stranke mogle postići dogovor oko restrukturiranja postojećih dužnikovih obveza.

Stečajni zakon tako za dužnike pojedince, kada stečajni sudac rješenjem o otvaranju stečajnog postupka ovlasti dužnika da sam upravlja i raspolaže stečajnom masom pod nadzorom stečajnog povjerenika (osobna uprava), osigurava dužniku pojedincu pravo da za sebe i osobe koje je po zakonu dužan uzdržavati dobiva iz stečajne mase sredstva koje će njemu i osobama koje je dužan uzdržavati omogućiti, s obzirom na njegove dotadašnje životne prilike, skroman način život.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh