logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Osobni dokumenti nakon ulaska u EU

28/06/2013

Pitate se koji osobni dokumenti trebaju nakon ulaska u EU? Primjerice, stare osobne iskaznice vrijedit će do isteka roka naznačenog na njima.

Pitate se koji osobni dokumenti trebaju nakon ulaska u EU? Primjerice, stare osobne iskaznice vrijedit će do isteka roka naznačenog na njima. Nove osobne iskaznice za razliku od starih sadržavat će OIB.

Pravo na izradu osobne iskaznice od dana ulaska u EU trebali bi imati svi građani, pa i oni mlađi od 16 godina. Osobne iskaznice za djecu navodno bi trebale vrijediti pet godina. Osobne iskaznice bit će redizajnirane, dakako, elektroničke, i na njima će biti napisan OIB.

 Vozačke dozvole također će biti elektroničke i biometrijske, veličine osobne iskaznice.

Od ulaska u EU svako vozilo imat će ukupno dvije isprave: prometnu dozvolu i registracijske pločice, što znači da će se ukinuti knjižica vozila. Na novim pločicama bit će EU logo, ali stare će se moći koristiti sve do isteka valjanosti.
 


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh