logo
Krediti background Tarife Background Savjeti background Help i info background Krediti background Telekom background Savjeti background Help i info background button navigacija osnovno uvjeti uvjeti dodatno Naruči Naruči

Blogovi i preporuke

Otkazni rok kod ugovora na određeno

31/08/2012

Postoji li otkazni rok kod ugovora na određeno? Ugovor o radu na određeno vrijeme jednostavno prestaje istekom vremena na koje je sklopljen niti ima ikakvog otkaznog roka.

Postoji li otkazni rok kod ugovora na određeno? Ugovor o radu na određeno vrijeme jednostavno prestaje istekom vremena na koje je sklopljen niti ima ikakvog otkaznog roka.

Prema članku 110. Zakona o radu, ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme može se redovito otkazati samo ako je takva mogućnost otkazivanja predviđena ugovorom. Ako je takva mogućnost predviđena, radnik ili poslodavac mogu ugovor otkazati redovnim otkazom. Otkazni rok počinje teći danom dostave otkaza ugovora o radu, a prema članku 114. Zakona o radu otkazni rok je najmanje: dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno manje od jedne godine, mjesec dana, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno jednu godinu, te mjesec dana i dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno dvije godine. Ako ugovorom o radu na određeno vrijeme nije predviđena mogućnost redovitog otkaza, tada se ugovor ne može redovito otkazati, ali ga se može izvanredno otkazati.

Međutim, izvanredni otkaz moguć je samo u skladu s člankom 108. Zakona o radu, tj. ako zbog teške povrede obveze iz radnog odnosa od strane poslodavca ili neke druge osobito važne činjenice, nastavak radnog odnosa, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obje ugovorne strane, nije moguć. Dakle, mora postojati opravdan razlog koji se uklapa u navedenu definiciju i taj se razlog mora obrazložiti. U slučaju izvanrednog otkaza nema obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka.


komentar(a)..ili pretražite našu bazu financijskih proizvoda

Računi
Štednje
Krediti
Kartice
 
 
1. Tražim:
Tekući račun
Žiro račun
Devizni račun
2. Važnije mi je:
Veliko prekoračenje     (samo za tekući)
Povoljna kamata na minus     (samo za tekući)
Naknada za vođenje
Novac.net je baza svih financijskih i telekom proizvoda na hrvatskom tržištu za pretraživanje i pronalazak najbolje kreditne kartice, računa, kredita, štednje ili telefonske, mobilne i internet tarife.


Pročitajte i ovo:

Prijavi se na newsletter - obavijesti o najboljim uštedama i povoljnim proizvodima

Kontaktirajte nas:

Pitanja i informacije   |   Marketing   |   Admin

Novosti   |   Kontakt   |   Impressum   |   O nama

© 2017, Novac.net. Sva prava pridržana. Powered by DPN.
Na vrh